2022-11-18 66 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗將軍澳調查呢間八色小籠包,呢個小籠包係必食嘅,除咗小籠包仲有多款上海菜式選擇🍽 特色皇朝小籠包 $138📸表示呢個小籠包有8種色,色彩鮮艷奪目,睇見都相當吸睛🙋🏻‍♂️表示個小籠包有8種口味,建議食法係由淡到濃逐一品嚐,原味,糟溜絲瓜,鵝肝,黑松露,芝士,蟹粉,蒜香最後川味咁食,就可以 完全體會到8種獨特嘅口味,小籠包食落鮮甜多汁,咁多隻味入面餓底覺得最有印象係黑松露同蟹粉,黑松露味好香濃,蟹粉鮮味夠突出,令人一試難忘🍽上海生煎包 $45📸表示個生煎包好大嚿,底層煎到金黃色,同雪白嘅頂層形成一個對比,賣相好靚🙋🏻‍♂️表示個生煎包頂層鬆軟,底層煎到好香脆,一啖咬落去食到雙重口感,個生煎包食落充滿香濃肉汁,香口惹味🥟蟹粉鍋貼 $55📸表示個鍋貼漲卜卜好飽滿,同個生煎包一樣底層煎到金黃色,頂層蒸熟,賣相吸引🙋🏻‍♂️表示個鍋貼外皮煙韌,内裡多汁,蟹粉味道鮮甜濃厚,好味到停唔到口🍚鮑魚炒飯 $128📸表示個炒飯一上枱聞到好香,炒飯用砂鍋裝住,頂頭放咗隻鮑魚,睇見都興奮🙋🏻‍♂️表示個炒飯用雞蛋,肉碎等配料炒成,食落有鮑魚汁嘅味道,香口惹味,食完想再食多碗🍲肉絲年糕豬骨湯 $8

🍽 特色皇朝小籠包 $138
📸表示呢個小籠包有8種色,色彩鮮艷奪目,睇見都相當吸睛

🍽上海生煎包 $45

🥟蟹粉鍋貼 $55

🍚鮑魚炒飯 $128
🍲肉絲年糕豬骨湯 $85
📸表示個年糕豬骨湯好大碗,有勁多年糕同津白,感覺幾抵食
🙋🏻‍♂️表示個年糕食落口感煙韌,津白吸收咗豬骨湯嘅味道,食落鮮甜入味

⚠️溫馨提示
蟹粉系列嘅產品供應期去到今個月30號,要食就趁快喇