禮拜五晚要等位,等咗20分鐘左右;排隊位置有個好嘈好大聲嘅喇叭😂嗌咗椰香夏威夷人同帕爾馬火腿雙拼。夏威夷人口味比較細路,係番茄,肉腸加甜菠蘿,菠蘿好甜,好似細個食嘅嗰啲鹽水菠蘿咁。帕爾馬味道唔錯,火腿有風乾醇厚味,火箭菜有激烈啲嘅辛香清新味,番茄底好濃厚,三者加埋意外地融洽。至於餅底本身,我覺得有啲疑惑,感覺麵粉冇乜麥香味,食得出應該的確係長時間發酵(有少少類似酒精、啤酒嘅風味,甚至覺得有啲發酵得太過),不過好塌,邊位冇曬氣泡,雖然的確好湿潤,但覺得更加似係”死麵”的質感,唔知係我理解有錯定係呢次咁啱嘅麵團狀態唔好。餅皮中間似乎因為本身好薄,加上有好多醬料,太過湿潤了,加上佢唔係出爐第一時間就上菜,總覺得有啲可惜冇食到熱騰騰外香內湿的餅底。甜品嗌咗二人份提拉米蘇。好食,甜而不膩,咖啡粉够苦(雖然覺得可以再苦啲),芝士醇厚而清新,咖啡酒雖然甜但甜味唔會似食糖漿咁”癡住喉嚨”。總體而言體驗中等偏上,呢個價錢唔算便宜,但勝在用料紮實。似乎比較多人鐘意愛的夏天同啖啖肉,可能比起今次我嗌嘅嗰兩款口味更大眾化,下次會再嚟試。
My Parma & Hawaiian Coco
6天前
20 分鐘 (堂食)
My Parma & Hawaiian Coco
  • My  Parma