2024-05-26 56 瀏覽
5月25號禮拜六,啱啱落樓去食飯,見到開左即試,新開一定要等下位,要入去職員人手派籌,約20分鐘入得。點左個大腸米線,排骨滷肉飯,炸芋圓&芋香珍珠評分:5⭐為高大腸米線:⭐⭐我冇食,我老婆話好普通,八方雲集好食過佢排骨滷肉飯:⭐⭐⭐排骨偏甜,炸得算脆炸芋圓:⭐⭐⭐當然冇寧夏夜市個咁好食,但以香港標準嚟講還可以芋香珍珠:⭐⭐唔太甜,芋香唔夠重服務:有一樣嘢真係要講,有一個姐姐好鍾意一次出兩盤嘢,唔緊要,明白想快啲俾客,但真係好危險,我坐廚房出面,我背向走廊,我左邊冇人有位佢唔上,係要玩右邊,咁我右邊有另一枱坐得好近,咁我就要拗腰俾佢擺低個盤,當然都係我去接,佢左手遞俾我,右手揸住碗湯(其他客),唔得真係唔好夾硬,唔係個個客都肯幫你接,倒落客度真係好危險。整體冇大驚喜,但唔難食,不過不失,悶悶地可以食下,份量唔大份,我兩公婆慣常會自我放題咁食,不過由於唔係好食所以試下就算冇再加嘢,轉場再食,不過食完冇重味精口渴感,呢樣ok。
點左個大腸米線,排骨滷肉飯,炸芋圓&芋香珍珠
評分:5⭐為高
大腸米線:⭐⭐
我冇食,我老婆話好普通,八方雲集好食過佢
排骨滷肉飯:⭐⭐⭐
排骨偏甜,炸得算脆
炸芋圓:⭐⭐⭐
當然冇寧夏夜市個咁好食,但以香港標準嚟講還可以
芋香珍珠:⭐⭐
唔太甜,芋香唔夠重