2022-09-11 26 瀏覽
口痕想買啲串燒返屋企加餸,諗起上次經過有間連紅紙都未拆嘅新開串燒店,膽粗粗WhatsApp問吓有冇得叫定外賣,餐廳應機應得好快,仲提醒我今日韭菜唔係好靚,推介我食四季豆~嚟到舖頭門口真係嚇咗一跳,原來餐廳休息!但係大閘就半開見到入邊有人,原來佢哋休息都做埋我張外賣單🥺 感動今日嘅重頭戲係蒜蓉茄子🍆,超巨大嘅茄子要喺上面鋪滿蒜蓉都唔簡單,配合孜然粉香味,真係好似返咗大陸食宵夜咁😗另外嘅肥牛金菇串,金菇唔會燒到乾晒都有汁~推介嘅四季豆都好好食,無渣😝講吓啲啖啖肉之選,叫咗一串羊肉,唔騷仲幾大肉~司華力腸上面就鋪滿香料同一般食到既好唔同~抵食之選就係雞翼,叫每一份雞翼係有兩串,即係total三隻雞翼的!而且辣得好過癮 即刻要開罐汔水呀!不過串燒呢啲嘢都係要即食熱辣辣會好食啲,而且餐牌仲有好多海鮮選擇,有機會要試下堂食!

講吓啲啖啖肉之選,叫咗一串羊肉,唔騷仲幾大肉~

司華力腸上面就鋪滿香料同一般食到既好唔同~

外賣自取