2024-12-06
今日同屋但人係西營盤買海味,見到手撕雞專門店,有多種口味,吸引左我去幫襯。最特別係當場即撕雞肉🍗,大大隻雞即場撕出一絲絲雞肉,我就點左五香花生手撕雞半隻$58,西域孜然手撕雞半隻$60,雞腎一份$18,菜脯一份$18。呢度有中英對照餐牌好貼心既安排☺️五香花生手撕雞大大粒花生鋪係面,脆口入味,有五香味,亦有炒香過花生🥜個種味,濃濃的。呢款手撕雞唔辣,雞味好濃,雞肉質地好似走地雞個種口感,煙韌,有雞味,雞皮方面一啲唔肥,我通通都食曬,有咬口。鳳爪有一隻,意外驚喜煮得好嫩滑,一啲唔硬,雞皮係脆口,單單一隻鳳爪食到好乾淨😍😍如果小食有鳳爪賣我會買來食🤤🤤西域孜然手撕雞🌶️有陣陣孜然味,醬料方面份量岩岩好,1:1既份量,亦都唔會太咸,送飯一流,🌶️有一隻,有微辣,唔食得辣既人都食到,呢種味道好想令日再食🤤雞腎雞腎小食亦都有驚喜!脆口爽口,一啲都難咬😋唔會覺得腥,份量又多,超抵食!
五香花生手撕雞
西域孜然手撕雞🌶️