2022-11-30
HKU附近最多cafe🤣今次呢間近香港大學站B2出口嘅FINEPRINT 環境好舒服🥰室內外都有好啲綠色植物🌿好啱同朋友chill下傾下計 再食個tea☕️❤️食物 8.5/10🫐Ricotta Toast $85有藍莓、蜜糖、百里香&ricotta cheese 嘅酸種麵包🍯呢個配搭真係實冇死!小知識~Ricotta cheese係用製作乳酪用淨嘅乳清製成🥛但㗎‼️質地比乳酪綿同creamy 味道唔會搶左主菜 但包邊就硬左啲🥹🥑Smoke Salmon Avo Toast $105又係三文魚同牛油果🥑嘅組合 永遠唔會令我失望 同樣係酸種麵包 再配埋檸檬🍋落埋感覺更fresh 💛飲品 8/10☕️Masala Chai Soy Latte $35 第一次試印度奶茶 都冇諗過呢間cafe會賣印度嘢haha🫣加左唔同嘅印度香料 所以比平時飲開嘅奶茶更多層次 茶味好濃🤤🤎服務 7/10 石塘咀分店係半自助式🤍環境 9/10
❤️食物 8.5/10
🫐Ricotta Toast $85