2024-09-17
最近行過尖沙咀見到一間叫左Miss Pisces Creations,就咁見到門面個裝修都已經覺得好靚,所以就走咗入去睇吓係買啲乜🤣入到去就發現佢係一間買甜品蛋糕嘅舖頭入到去就會見到各式各樣的曲奇餅和輕奶油蛋糕,今日都買咗少少返屋企試吓🫶🏼🍫開心果黑朱古力曲奇深信開心果成為咗大熱,應該都會有唔少人對呢個產品有興趣🧡食落去外層酥脆,內心柔軟,開心果味好香!🤤與朱古力味道出奇地match🍌熟成香蕉杏仁輕奶油盒子蛋糕這款盒子蛋糕的口感非常細膩,熟成的香蕉味勁重!輕奶油加埋杏仁,成嗰感覺好香口😆但不會過於油膩同過甜🍪榛子牛油曲奇禮盒淨係個包裝已經覺得好靚,高級感滿滿🤣無論係用嚟自己食,定係送禮都非常之體面🫶🏼一盒裏面係有三個唔同嘅口味當中包括伯爵茶榛子同埋海鹽黑朱古力🤤其實落去唔會好甜,應該係採用咗低糖嘅配方配合返香港人追求健康需求!而且口感非常之鬆脆!🍵京都抹茶牛油鬆餅抹茶味比我想像中嘅香!🙆🏼♀️而且牛油味都好出眾如果食之前再用焗爐整返熱佢再配一杯熱茶簡直係一流🧡🧡🫶🏼
🍫開心果黑朱古力曲奇
🍌熟成香蕉杏仁輕奶油盒子蛋糕
這款盒子蛋糕的口感非常細膩,熟成的香蕉味勁重!
輕奶油加埋杏仁,成嗰感覺好香口😆但不會過於油膩同過甜
🍪榛子牛油曲奇禮盒
而且口感非常之鬆脆!
🍵京都抹茶牛油鬆餅