一直以來已經聽過好多人介紹程班長呢一間台灣美食,但係地區並唔係我活躍嘅範圍所以一直都未有機會去試。今次咁岩去開荔枝角,所以就一定要去試一試。呢間餐廳係喺工廠大廈入面嘅,所以佢嘅外觀裝修唔係好突出,只係有個只是牌話俾你聽間鋪頭係邊。入到去裏面佢嘅裝修都非常之樸素,好似台灣本地嘅小店咁樣。佢嘅菜式琳琅滿目,我哋揀咗好耐先揀到以下呢幾樣。。。仙草芋圓冰($30):佢嘅仙草芋圓冰真係好好食,仙草有淡淡的清甜,芋圓好煙韌,而且佢底嘅糖水味道啱啱好唔太淡亦唔太甜肉燥飯($28)我哋都叫咗佢必食嘅肉燥飯,佢既價錢同出面既台灣餐廳都係差不多,但係份量就多好多。而且一啲都唔乾,撈埋啲汁真係超級好食玉米起司蛋捲餅($36):至於嘅蛋餅係我個人最推薦嘅食物,佢外邊嗰層皮非常之酥脆亦都唔厚,配埋入邊熱辣辣嘅玉米芝士配料,成件事係完美昇華咗,亦係我食過最好食既蛋餅蚵仔煎($36):最後我哋叫多咗個蚵仔煎,佢既外皮都幾脆口,而且個汁都好滋味,但蚵仔嘅份量唔算太多
仙草芋圓冰
肉燥飯