2021-01-27
疫情下晚上已經無堂食,好耐都冇放工後出街食過晚飯😔行過見到間居酒屋做外賣🌟刺身、壽司、卷物一律半價,熟食、沙律都有8折優惠,見咁抵食決定一試,反正無得去日本都買啲日本菜返屋企解一解思鄉之苦!🌠軟殼蟹牛油果沙律軟殼蟹真係『買飛沸』~軟殼蟹炸到酥脆香口,外脆內軟,牛油果沙律新鮮爽口,配沙律醋酸酸甜甜,十分開胃😆🌠芝麻雞翼去日本居酒屋必點菜式之一,係香港都要試下呢間居酒屋嘅手勢!外皮金黃酥脆,內裏雞肉嫩滑,食落滿滿芝麻香,非常可口惹味!🌠刺身 要咗三文魚同赤海蝦刺身~推薦!呢到啲刺身真係好新鮮😆三文魚真係厚切勁大塊,食落塊塊都肥嫩香潤! 赤海蝦長過手掌,咬落啖啖肉,而且蝦頭仲要勁多膏!非常鮮味😆🌠壽司分別要咗幾款壽司,當中推薦火焰左口魚邊壽司🌟食落肥美又爽口~炙燒後甘甜魚油滲出, 味道濃郁甘香,入口即溶!而吞拿魚腩壽司平時食就貴啲,但依家半價,當然要叫啦!吞拿魚魚腩係吞拿魚最肥美嘅部份,食落肥美無筋,入口即溶!鰻魚壽司亦都冇令我失望,鰻魚上塗滿了醬汁再烤後,肉質Q彈緊緻,令人回味😜
🌠軟殼蟹牛油果沙律
軟殼蟹真係『買飛沸』~
🌠芝麻雞翼
🌠刺身
赤海蝦長過手掌,咬落啖啖肉,而且蝦頭仲要勁多膏!非常鮮味😆
🌠壽司