餐廳: 永年士多 (香港逸東酒店)
資訊:

2024-09-02 150 瀏覽
好耐冇食永年,以前係特登入元朗食,依家原來佐敦都有。見咁耐冇食,順便買外賣番屋企。叫咗一碗有營有素,本身已經有好多款餸,流心蛋,蘿蔔,豆卜,冬菇,紫菜,我自己另外再加咗魚腐。另外散叫一碗三餸米粉,豬皮,牛柏葉,蜂巢豆腐。見到杯白桃多多好吸引,忍唔住加購。白桃多多味道唔錯,白桃味同益力多味都幾夾,幾好飲。下次有機會試埋杯士多啤梨多多。整體味道好,唔會食完覺得好鹹好重味精咁,比起其他車仔麵多餸揀。我個人就最鍾意蜂巢豆腐同豆卜,完全吸晒湯汁,好入味。蘿蔔亦都冇乜渣,清甜爽口,健康之選。另外都幾欣賞啲餸嘅份量,唔會因為你嗌多咗個餸而其他餸少咗,整體嚟講都食得好滿足。

外賣自取