2023-08-15
平時返大陸最鐘意食酸菜魚,係香港好難搵一間好食嘅酸菜魚,直到我試完十二味之後我就愛上左佢😍唔講唔知原來佢有25間分店,遍佈香港九龍新界,想食酸菜魚既時候總有一間係你左近😁人見人愛酸菜魚🐟 $258雖然係招牌既經典份量,不過一上枱都覺得佢好大盤,張枱都擺唔落其他餸😂除左個盤大,入面魚同配料都好夠份量,魚用左我最鐘意既鱸魚,夠嫩滑又夠大片,最緊要係無骨無魚鱗,食魚最怕食到呢啲野好唔爽🤮魚片之外佢仲有好多配料,酸菜夠多唔會太酸,萵筍片同白蘿蔔片好淋又無根,雞髀菇切開一片片夠入味岩哂我呢個菇控🍄。我今次唔想食咁辣叫左小辣,吊到癮之餘又唔會太辣🔥。蔥油拌麵 $38次次食酸菜魚都配飯🍚,今次就試下佢個蔥油拌麵,份量係夠兩個人share。一上菜就見到顏色好深好上色,開頭仲驚佢太咸太濃味,點知一食落口味道好好,最緊要係完全唔油啊!用黎送濃味既菜都唔唔搶哂味。
人見人愛酸菜魚🐟 $258
蔥油拌麵 $38