2024-08-30 425 瀏覽
上星期去將軍澳做野,忙完就搵餐廳食飯見到內地百年老字號品牌重慶餐廳進駐係新都城😍門口仲排晒隊,睇到menu 有好多野食,我哋都即刻試下。九園重慶小吃主打多款正宗重慶小吃,有擔擔麵,肉醬酸辣粉,醬肉包等,款款都好吸引啊😋🥢肉醬酸辣粉肉醬酸辣粉嚴選彈牙紅薯粉,搭配多種配料,榨菜,肉醬,花生,芫荽,葱等,好足料,每一啖都好濃郁,配上自家製九園辣油子,啖啖滋味,鍾意食酸辣粉嘅你一定要試🥰🥢蕃茄肉丸飯超濃郁嘅蕃茄湯,入邊仲有好多蕃茄肉,丸子彈牙,米飯加入濃湯中,索晒湯汁精華,好食,每份都會付上西蘭花及半隻蛋👍🏻🥢蕃茄肉丸米線呢款同蕃茄肉丸飯差唔多,不過就轉咗湯米線,份量超多,米線質地彈牙,食嗰時都忍唔住飲多幾啖湯😍🥢九園非遺醬包子餐廳必食,即叫即蒸,上枱好辣手,要小心,醬肉包好鬆軟,咬去滿滿嘅餡料,醬肉濃郁,口感豐富🫶🏻🥢涼拌黃瓜黃瓜去皮爽脆,搭配秘製醬料,好清爽🧊凍蜜柚老鷹茶(重慶涼茶) 第一次飲,有種清甜嘅茶香,加上柚子蜜,消暑解渴

上星期去將軍澳做野,忙完就搵餐廳食飯
見到內地百年老字號品牌重慶餐廳進駐係新都城😍
門口仲排晒隊,睇到menu 有好多野食,我哋都即刻試下。

🥢肉醬酸辣粉

🥢蕃茄肉丸飯

🥢蕃茄肉丸米線
呢款同蕃茄肉丸飯差唔多,不過就轉咗湯米線,份量超多,
米線質地彈牙,食嗰時都忍唔住飲多幾啖湯😍

🥢九園非遺醬包子

🥢涼拌黃瓜
黃瓜去皮爽脆,搭配秘製醬料,好清爽

🧊凍蜜柚老鷹茶(重慶涼茶)
第一次飲,有種清甜嘅茶香,加上柚子蜜,消暑解渴
2024-08-25