2020-04-28
已經食過漁匠屋3次,第一次係係附近行完山,朋友介紹食既,食左第一次就欲罷不能啦,次次去屯門都想食!!!首先,幫老闆娘抱下不平先,食左3次,老闆娘都好好態度,服務一流,好好語氣,又主動介紹食物,完全唔明點解有人話佢態度唔好啊(黑人問號)頭2次7 8點先到,都要等位,今次就特登6點就到,終於唔洗等。第一次食就食左壱之重丼,有唔同種類新鮮魚生,仲有海膽同蝦,當然好好味啦,但令我留下最深刻印象既係朋友食既黑甕丼,個陣食左一啖就好念念不忘,一定要食第2次,自己食晒成碗佢!呢個黑蚊蚊既飯,有甜蝦蓉、帆立貝、小柱、黑飛魚籽、黑松露醬,一片黑色海量地cum住晒d飯,密密麻麻,就知道有幾足料!每一啖都係滿滿的黑松露mix黑飛魚籽味,齒頰留香就係咁解啦。面頭上白白的蝦、帆立貝、小柱mixture有令人想不停encore的口感,好幸福的感覺。底下既壽司飯亦有預先調味,無須再加豉油/wasabi,直接就可以享用老闆調好的美味。呢個飯絕對係令我一再返黎食的主因,係香港完全無食過呢個level的魚生飯<3 今次見有期間限定的穴子丼,一於試試佢。穴子原來姐係海饅,一貫不吝嗇的作風,佈滿飯上不是滿滿的大平台,
今次見有期間限定的穴子丼,一於試試佢。穴子原來姐係海饅,一貫不吝嗇的作風,佈滿飯上不是滿滿的大平台,而係穴子!!!粗略估計至少10大件穴子,側邊配上蛋絲點綴,平衡返燒穴子的油膩感,又係三爬兩撥就食晒:3
呢間小店推介比屯門人,呢排仲有第2碗半價添,一定要試下咁正既魚生飯。而家正苦推限聚令,小店入面好少枱,生意大受影響,我食既時候都撞正食環踩場,深感無奈,大家記住多支持黃色小店啊!!!