星期日想不到吃甚麼,打開手機隨意滑到這間漢堡店,見有大啡菇牛油果漢堡都幾吸引,外賣自取有特價都算抵食。大角咀其實幾多好野食,有唔少仲有素食選擇,這間漢堡店也是其一。落到來先記得之前有留意過這間漢堡店,除了大角咀,深水埗也有分店,漢堡都幾有水準。店內有少量座位可以現場食,裝修走美式風格,因為有霓虹燈所以店內光線走一個藍調。眾多漢堡之中有一個牛油果大啡菇漢堡,仲可以揀單層或雙層,望落非常吸引。牛油果大菇漢堡(單層) HK$84/餐佢地個外賣盒都幾精美,一打開可以放平食,漢堡比想像中高身。我本身想食薯格,但落單的時候揀錯左薯條,好彩食落都有驚喜。素漢堡除了多汁大啡菇,亮點還有蒜味香濃的牛油果醬,整個咬落是很有誠意的素食漢堡。

牛油果大菇漢堡(單層) HK$84/餐
2022-12-11