2024-02-27
《九龍城同撈同煲· 火鍋 · 銅鑼灣》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🔸 花鵰醉雞美人鍋 $188半隻足料花鵰雞,職員會幫手計時放雞,然後夠鐘會話比我地知啲湯可以飲同雞件都可以先撈起👍🏻 湯底好清甜,散熱住香濃既花鵰酒香✨ 雞肉好嫩滑,不愧係餐廳招牌湯底之一🧡-🔹 手切本地牛肉 $288手切牛肉比較遜色,食落有牛味,但油脂方佈比較少,食落要咬多幾下先吞到-🔸 牛胸爽 $88牛胸爽打邊爐必食,好香牛脂味,食落好似食緊牛肥膏一樣,香!-🔹 沙巴龍躉 $188龍躉魚皮好爽口,魚肉好彈牙,唔會腥或者有魚骨,推薦✨-🔸 懷舊蝦多士 $68一份六件,即炸即食最香脆,食落最香口✨-🔹 花生糖不甩惠顧$400即送特色金魚造型花生糖不甩,先煮3-5分鐘,然後店員會幫手將金魚沾滿花生碎粒,食落好香花生味✨-📍 九龍城同撈同煲@happy_together_hotpot 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓B號舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit:🧡-#hkfoodie #foodbitxh_cwb #hkeat #hkig #hkfood #香港美
《九龍城同撈同煲· 火鍋 · 銅鑼灣》
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🔸 花鵰醉雞美人鍋 $188
🔹 手切本地牛肉 $288
🔸 牛胸爽 $88
牛胸爽打邊爐必食,好香牛脂味,食落好似食緊牛肥膏一樣,香!
🔹 沙巴龍躉 $188
龍躉魚皮好爽口,魚肉好彈牙,唔會腥或者有魚骨,推薦✨
🔸 懷舊蝦多士 $68
一份六件,即炸即食最香脆,食落最香口✨
🔹 花生糖不甩
服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸
Revisit:🧡
#hkfoodie #foodbitxh_cwb #hkeat #hkig #hkfood #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #englishreview #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #打邊爐 #同撈同煲 #牛胸爽 #手切肥牛 #糖不甩 #蝦多士 #時代廣場美食