2013-07-08 1699 瀏覽
每次出親去MK都係食西餐,今次終於同BF食左一次中餐---打冷一去到餐廳門口,玻璃窗掛滿曬一串串的食物,包括必食GE滷水鵝,紅腸,墨魚等等,,,,睇到都想食!!!因為6點半去到,,冇咩人,,岩曬!!懷舊餐廳感覺,,,牆身貼左好多菜式推介...!!!楚低左接近5分鐘有個靚姐終於拎杯水同菜單黎啦!!基本上普通GE都有,最難得竟然有豬雜食囉諗左陣終於點左四樣野!!加兩支樽裝可樂等左2分鐘到就黎啦.....就係去親打冷都必食GE "9菜豬紅"黎到未食都香噴噴,雖然表面有浸濃郁油份,但唔理啦!!!!食落簡直可以話齒甲留香,而9菜亦吸曬D汁,,等多陣就黎啦,,,,,"鵝腸並大腸",,,印象好似70蚊!!!而家己經好難得食真正ge鵝腸,,而且每條都帶有少少肥豪,,肥屎了!!另外生腸好爽脆,,配埋秘制旳滷水汁,,餸飯一流!!!今日有東風螺,即係點個"白灼東風螺",,原汁原味麻!!!螺唔算大隻,用竹籤好容易督出黎,每一隻都冇沙,食個陣配個辣醬,好味丫!!!最後點左個"通菜炒牛肉",,,好多人都知牛肉係好難炒得好食!!!雖然就唔係鮮牛肉,但勝在炒得唔'UN'~~賣單個陣個靚伯伯仲用個懷舊算盤..哈哈..4
每次出親去MK都係食西餐,
今次終於同BF食左一次中餐---打冷

一去到餐廳門口,玻璃窗掛滿曬一串串的食物,
包括必食GE滷水鵝,紅腸,墨魚等等,,,,睇到都想食!!!

因為6點半去到,,冇咩人,,岩曬!!
懷舊餐廳感覺,,,牆身貼左好多菜式推介...!!!
楚低左接近5分鐘有個靚姐終於拎杯水同菜單黎啦!!

基本上普通GE都有,最難得竟然有豬雜食囉

諗左陣終於點左四樣野!!
加兩支樽裝可樂

等左2分鐘到就黎啦.....
就係去親打冷都必食GE "9菜豬紅"
豬紅
黎到未食都香噴噴,雖然表面有浸濃郁油份,但唔理啦!!!!
食落簡直可以話齒甲留香,而9菜亦吸曬D汁,,

另外生腸好爽脆,,配埋秘制旳滷水汁,,餸飯一流!!!
今日有東風螺,即係點個"白灼東風螺",,原汁原味麻!!!
螺唔算大隻,用竹籤好容易督出黎,

每一隻都冇沙,食個陣配個辣醬,好味丫!!!
雖然就唔係鮮牛肉,但勝在炒得唔'UN'~~

賣單個陣個靚伯伯仲用個懷舊算盤..哈哈..4餸加2可樂盛惠252蚊!!!抵丫
2013-07-06
豬紅