2024-01-21 547 瀏覽
嚟到呢間店,第一啖嘅豉油皇炒麵就深深吸引到我,麵條啱啱好,彈牙得嚟唔會太硬,每一條麵都包裹住淡淡嘅豉油香味🍜。跟住食嘅白灼菜心,簡簡單單,點嘅蠔油恰到好處,唔會搶咗青翠菜心嘅甜美🌿。肥牛粒又係另一樣我超愛嘅嘢,牛肉好嫩滑,同埋甜辣醬嘅搭配正揪,辣味唔會太過,仲帶有少少甜意,令人一口接一口🌶️🐄。最正嘅應該係跟住上嘅鹹魚雞粒煲仔飯🍚!啲雞粒同鹹魚嘅香氣攞咗住個煲仔唔放,飯粒鬆軟,每啖都有驚喜。最後,一碟炒通菜作收尾,賣相雖然普通,但通菜爽脆喺口感上同之前嘅菜做咗個好輝映🥬。食完之後散發嘅滿足感而家都仲係幽幽地圍繞住我。呢間嘅飯局,確實係難以忘懷嘅一餐,會令人回味無窮㗎。🍽️【絕對要再黎!】