2019-10-17 370 瀏覽
來到西營盤 食午餐 仲要帶埋妹妹 都唔知可以食啲乜😅大家都知 西營盤冇乜 連鎖餐廳, 但係就有好多茶餐廳😘自己又唔熟路喺條街漫無目的 周圍搵食🥩🍗🌮🥘🍝都幾辛苦:😣咁啱妹妹見到,英文字母啡色袋想食薯條🍟咁熱氣媽媽點會應承佢。就係因為呢個袋 ,俾媽媽搵到大頭蝦呢間餐廳,本身自己好鍾意食東南亞美食,可能因為咁小朋友都會鍾意食。入到去其實已經係午餐時間,入面都幾多人, 好彩有個角落 ,唔駛等位。見到餐牌樣樣都好似好好食,可惜妹妹話要食飯🍚只可以同我鍾意食嘅撈檬講再見👋🏻今次揀咗香茅雞扒,佢個雞扒做到好出色,雞扒邊完全係脆身嘅😲唔講仲以為自己食緊炸雞添🤭,咬落去肉岩岩好, 夠嫩滑,一d都唔(鞋)。飯加左汁,賣相好靚,咁放汁唔會一邊太多汁,令到個飯鹹咗, 而家咁樣啱啱好,唔使自己撈埋啲飯好方便。平時我唔會食配菜架,今次我有試一試佢既配菜,本來以為係普通醃蘿蔔點,知食落有驚喜,辣辣地幾開胃,一句講曬正!最重要係佢哋服務非常之好👍🏻係午餐呢個繁忙時段,妹妹食飯比較慢。我哋霸咗半張枱,媽媽非常心急係咁催妹妹食快啲, 反而係老闆同埋姨姨叫我唔好吹佢畀佢慢慢食。 食飯期間又聽到老細教人哋點樣正確咁食東南菜
來到西營盤 食午餐 仲要帶埋妹妹 都唔知可以食啲乜😅
大家都知 西營盤冇乜 連鎖餐廳, 但係就有好多茶餐廳😘
自己又唔熟路喺條街漫無目的 周圍搵食🥩🍗🌮🥘🍝都幾辛苦:😣

食飯期間又聽到老細教人哋點樣正確咁食東南菜 ,而家已經好少咁有人情味嘅舖頭,抵贊。