2020-07-28
火車返屋企想喺冷氣商場搵食,太和 香葉灣剛剛好在我回家的旅途上,想試很久了,經過聞到香噴噴一於坐低試吓,室內裝修充滿東南亞風味,冇得飛就當自己去緊旅行啦!泰式涼瓜炒牛肉 $65小菜套餐價錢經濟實惠,泰式涼瓜甘中帶甜,泰式香辣惹味,炒牛肉鮮嫩多汁又滑口。奉送例湯、白飯,牛肉送白飯吃一流。芒果沙冰特飲加$8 我當然想試吓泰國特色的芒果沙冰,好香嘅芒果味,甜度適中。天氣熱辣辣飲冰涼的飲品就最爽啦!香茅雞翼 $28小食方面揀咗香茅雞翼,香茅惹味,雞翼夠大隻,最緊要皮脆肉亂多汁。泰式炸蝦餅 $28薄身泰式炸蝦餅,質感外層香脆,入口彈牙,非常之好味,又不會有油膩感,食多幾件都仲得。泰式海鮮炒金邊粉 $54海鮮材料非常豐富,炒金邊粉夠晒乾身,配料又多花款,滿有泰國風味。紅白湯夠經典,真材實料。泰式真珍多冰 加$8 已經可以飲到泰式真珍多冰 ,椰汁香濃幼滑。總括而言,餐廳食物款式多,選擇多元化,環境又充滿東南亞風情,店員服務好值得再幫襯。
泰式涼瓜炒牛肉 $65
芒果沙冰
香茅雞翼 $28
泰式炸蝦餅 $28
泰式海鮮炒金邊粉 $54
紅白湯夠經典,真材實料。
泰式真珍多冰
加$8 已經可以飲到泰式真珍多冰 ,椰汁香濃幼滑。