2022-11-16
好耐都冇食一啲馬拉嘢好掛住嗰種香料重,而且又惹味嘅感覺今晚晚飯時間行過鰂魚涌見到呢間小店俾阿門口嘅姐姐熱情咁樣推介,所以就入咗去試一試呢度好好就係有二人餐,所以就已經可以食到好多嘢首先小食就叫咗三款包括有沙嗲雞肉串同埋加錢嘅手打蝦餅而且仲有魷魚圈分量都非常之充足蝦餅嘅味道係鹹香而且食得出真係有淡淡的蝦肉魷魚圈沾過酸甜醬趣卜卜,非常之咁開胃如果沙嗲雞肉串,可以再多些少花生醬就會更加嘢未主菜叫咗生炸雞皮配嘅椰漿飯雞髀有成隻手掌咁大隻,而且啖啖肉肉質仲非常之咁多外表重要,非常之咁趣不過個人覺得個椰漿飯就濕左啲但係淡淡的椰漿,你就非常之咁充足而且仲有少少嘅斑斕香味另外一個主菜就叫檳城褔建蝦摻掺蝦湯嘅味道都非常之似馬來西亞嘅味道入面就有說豬肉同埋蝦肉都非常之咁地道而參參就係右面,加上米粉兩種唔同,口感嘅棉質加埋一齊非常之咁讚最後甜品叫咗焦香榴槤芝士蛋糕超級濃郁嘅計時,再加上榴槤簡直係榴槤賣不可以錯過嘅甜品最後餐飲叫咗雜果賓治同埋美祿山都非常之咁不錯
魷魚圈沾過酸甜醬趣卜卜
,非常之咁開胃
如果沙嗲雞肉串,可以再多些少花生醬就會更加嘢未
主菜叫咗生炸雞皮配嘅椰漿飯
不過個人覺得個椰漿飯就濕左啲
但係淡淡的椰漿,你就非常之咁充足
而且仲有少少嘅斑斕香味
另外一個主菜就叫檳城褔建蝦摻掺
蝦湯嘅味道都非常之似馬來西亞嘅味道
入面就有說豬肉同埋蝦肉都非常之咁地道
最後甜品叫咗焦香榴槤芝士蛋糕
超級濃郁嘅計時,再加上榴槤簡直係榴槤賣不可以錯過嘅甜品
最後餐飲叫咗雜果賓治同埋美祿山都非常之咁不錯