2016-06-30
今日收工後去左搵男朋友,去左男朋友屋企附近諗住搵間餐廳食晚飯。本身都無乜期望有咩餐廳好食架喇,因為係馬鞍山出左名美食沙漠 點知無意中係網上見到馬鞍山泳池隔離原來有間餐廳,見到啲野食好似都唔錯,所以就決定同男朋友去試下喇係馬鞍山站落車,行過去餐廳都唔算特別遠,大概都係5分鐘左右商場入面既餐廳其實大多時候晚市都爆哂,要等好耐先可以入座,如果唔嫌遠既話呢間都係一間唔錯既選擇黎架男朋友話住左馬鞍山咁多年,都唔知道原來泳池隔離有間咁既餐廳,裝修睇落好新淨之餘,地方都好闊落,比想像中大同舒服,啱哂靜靜地坐低嘆下食飯傾下偈架睇睇menu ,估唔到都幾多野食架喎,本身以為係泳池隔離既餐廳,應該都唔會有太多選擇比客人揀啦,點知就啱啱相反,不論食物定飲品都好多花款架喎,有嚴重選擇困難症既我真係好多野都想食唯有留返下次再試其他啦哈哈叫完野食好快就有碗餐湯比我地飲住頂下肚先,味道唔錯重幾足料tim望到餐牌上而既飲品,有種叫做藍蝶水晶系列既飲品,從來都未聽過,所以就叫左一杯黎試下啦,顏色好靚味道又唔錯,佢下面紅色果啲點搞都吾會散開架好搞笑等左10零分鐘終於有野食喇👏我地就叫左兩個小食兩個主食既,小食就係呢個肉丸
係馬鞍山站落車,行過去餐廳都唔算特別遠,大概都係5分鐘左右
石榴汁
一般係其他餐廳叫既意大利飯都比較細碟,有食唔飽既感覺,但今次叫既呢碟意大利飯份量非常充足,食落去亦都無好漏好濟既感覺,口感非常好,而且牛肋粒都好好味,男朋友食左啖都讚口不絕