2021-12-11
由於太耐冇得飛,十萬個掛住日本🇯🇵,所以放左工之後就同朋友試吓依依間野,平時經過門口都好有日本feel 😀由於我哋唔係好肚餓,今次我地叫左刺身,sushi, 手卷同串燒 😎小編推介原條池魚刺身,刺身有兩種食法,一個係厚切火焰🔥,另一個係薄切,再配上柚子豉油,感覺真係好清新🤣,食唔停口👍🏻另外推介嘅係本鮪盛合(5件),全部都係吞拿魚為主,有中拖羅壽司,大拖羅壽司,火灸大拖羅壽司,吞拿魚腩壽司,拖羅蓉軍艦,一次過食晒唔同等級嘅吞拿魚,可以有比較,小編當然最鍾意食拖羅啦,拖羅油脂分布好平均,好肥美😋仲叫咗個灸燒本鮪面頰壽司,呢個部份係用吞拿魚嘅「面珠燈」😂,肉質好有彈性,口感一流,聽餐廳職員講個部位好罕見😆,咁當然要試吓啦小編覺得整體都唔錯,係一個唔錯嘅體驗,食物質素都好高質,而且裝修都好由日本特色,好似返咗去日本咁👍🏻😜