2023-12-12 39 瀏覽
今日去旺角行街, 聽朋友介紹有間又精緻又細碟嘅特色餐廳, 啱曬我呢啲鍾意打咭嘅細胃王😋呢間除左地舖之外仲有上一層,室內裝修乾淨企理(包括廁所都係),好有文青風格,下午茶時段都坐滿人😵‍💫呢度啲食物選擇多又實惠,真係花多眼亂,店員推介秋季限定組合,我就揀咗其中一份沙爹牛肉西多士,第一次食西多士又鹹又甜,感覺幾特別,好值得一試!另外仲叫咗自由選全日餐: 牛油麥皮蝦芒果沙律杯(又鹹又甜好特別既,仲配上甜筒上盤,打咭必選)甜梅菜黑豚軟骨(原來兩件事都幾夾)大地魚湯芫茜麵(麵質好特別,有啲似迷你板粗麵, 食落口感一流👍)食到咁上下再叫咗兩杯飲品同甜品:菠蘿薑冰(舒服又解渴)小山園焙茶鮮奶(焙茶味好濃郁)朱古力粒粒雞蛋仔(朱古力味好香, 食落好豐富又唔會太甜)椰香紅棗雪燕小芋圓(椰香味濃,小芋圓又好彈牙)好鍾意呢類型嘅餐廳,可以試好多款又細細碟唔會食得太飽,特別提提手藝小調特飲全部八折,值得推介😋

另外仲叫咗自由選全日餐:
甜梅菜黑豚軟骨(原來兩件事都幾夾)

食到咁上下再叫咗兩杯飲品同甜品
菠蘿薑冰(舒服又解渴)
小山園焙茶鮮奶(焙茶味好濃郁)
朱古力粒粒雞蛋仔(朱古力味好香, 食落好豐富又唔會太甜)
椰香紅棗雪燕小芋圓(椰香味濃,小芋圓又好彈牙)