2016-01-29
快樂茶檔,一個幾正嘅名,朋友介紹, 附近可以泊車!我哋特登幾家人宿營前一齊來試,地方唔吸引,只係一間簡單快餐店嘅格局,摺枱膠櫈,我哋6家人來到,佔咗8成位置!人多嘅好處係,乜都可以試到!牆上食物圖片圖文並茂,特別吸引!大家都選咗自己想食嘅share!食物以茶餐廳為主,但又加了點新碗素!有特色! 熱檸水:正常唔澀 凍檸茶:夠凍好味!凍柚子蜜:唔會太甜!柚子味清新! 豬扒菠蘿包:菠蘿包面唔夠脆!豬扒夠鬆軟!加埋蔬菜好味! 瑞士汁雞翼:雞翼炆得入味,肉質滑!瑞士汁好香甜! 蜜汁豬肝:蜜汁炆得入味,豬肝爽口!一啲都唔膩!仲好好味!溫泉蛋餐肉牛扒乾撈麵:簡單又好味,牛扒鬆,餐肉煎得香!公仔麵煙韌!瑞士汁牛河:瑞士汁炒得均勻!河粉滑!牛肉正常!溫泉蛋餐肉雞扒撈麵:餐肉煎得香!雞扒juicy, 蛋汁撈麵好食! 叉燒肉鬆炒飯:叉燒唔算多!炒飯飯粒鬆!但味道唔夠! 牛扒煎蛋飯:牛扒唔韌,蛋滑!燒汁好味!白咖哩豬扒餐肉湯麵:咖哩汁夠濃微辣惹味!餐肉煎香,豬扒鬆軟唔乾!麵有咬口! 白咖哩煎蛋雞扒湯麵:咖哩汁微辣惹味!雞扒唔乾有肉汁!麵有咬口!食品好吃,店員態度幾好!欣賞攞碗餐具都好爽手(講真好多餐廳唔想招呼
凍柚子蜜:唔會太甜!柚子味清新!
瑞士汁牛河:瑞士汁炒得均勻!河粉滑!牛肉正常!
食品好吃,店員態度幾好!欣賞攞碗餐具都好爽手(講真好多餐廳唔想招呼小朋友客,嫌煩)
開心嘅一餐