2016-06-19 312 瀏覽
一向都知大坑多好野食,但當中最令我食過翻尋味既就係依間法國菜!從天后站行入去大概10分鐘, 沿途都好多餐館。餐廳位於小巷, 店面唔大大,位唔多, 貼近馬路但一d都唔會覺得嘈雜。不過因為係小店, 坐位唔算好舒服, 枱與枱之間距離都比較近, 但我同友人都覺得可以接受。Menu上的菜色全部都好吸引, 以法國菜黎睇價錢唔算貴。經過一輪掙扎後選擇試法式油浸鴨腿配窩夫鴨腿配窩夫的配搭好特別! 鴨腿脆得黎香口,加上半熟蛋黃就更香,但適合share食,否則好快膩。蛋黃亦可夾窩夫鹹食, 感覺幾得意。唔習慣既,可以𣺉啲蜂蜜食窩夫,有中和既效果。兩個人分左個鴨肶又唔夠飽,咁就叫多個Rozar Clam Linguini聖子意粉。意粉好creamy之餘好重garlic味,超級中意佢個sauce!! 聖子煮到岩岩熟,唔會韌。總括黎講, 同友人都好滿意今餐! 會再幫襯~
從天后站行入去大概10分鐘, 沿途都好多餐館。
Menu上的菜色全部都好吸引, 以法國菜黎睇價錢唔算貴。
經過一輪掙扎後選擇試法式油浸鴨腿配窩夫
法式油浸鴨腿配窩夫
Rozar Clam Linguini聖子意粉
總括黎講, 同友人都好滿意今餐! 會再幫襯~