2023-08-21 76 瀏覽
因為好朋友係素食者,好耐之前佢已經推薦左呢間餐廳想試,之前平日晏晝試過上去,點知lunch hour係爆哂😳 今日係openrice book定位去食好西❤️一入到去已經好舒服!餐廳光線稍暗好有格調,而且裝修都好靚😎唔記得左影menu,但入面勁多菜式可以選擇,我地揀左勁耐😂 不過因為我地得三個女仔,仲有好多野想食未試🤣前菜小食已經勁好食!睇食評已經一早諗定票嗌北京烤片😍 勁好味!味道都真係整得好似片皮鴨,不過感覺一啲都唔油膩☺️ 份量都夠多,每人食到兩舊😋嗌左手撕雞,不過我地肚餓到唔記得影就食左🤣 感覺好fresh,而且味道又係勁像真!小食太吸引,我地仲叫多左個炸豆腐串燒。呢個係大推😍😍😍 豆腐炸到超級外脆內軟!本身淨係嗌左一款主食,但因為太好味,最後我地嗌左三份主食🤣🤣🤣Kobe's Favourite 素漢堡扒配惹伴洋蔥醬喜愛澱粉質嘅我覺得100分!個包體勁軟熟又有厚實感!伴碟仲有大大塊薯仔同沙律菜舊素扒唔係impossible meat,唔知係咪自家制嘅扒扒,有口感又唔油膩!🍔星洲喇沙花生椰汁咖哩腰果印度煎餅個咖哩勁好味🥹🥹🥹 冇落肉類但都令到成件事口味勁濃郁!入面仲有兩舊炸豆腐,索

一入到去已經好舒服!餐廳光線稍暗好有格調,而且裝修都好靚😎

Kobe's Favourite 素漢堡扒配惹伴洋蔥醬

星洲喇沙花生椰汁咖哩腰果印度煎餅

個咖哩勁好味🥹🥹🥹 冇落肉類但都令到成件事口味勁濃郁!入面仲有兩舊炸豆腐,索哂啲汁勁正。個煎餅完全唔油膩,雖然冇平時豬油整嘅酥軟但已過足口癮😋

越式撈米粉

食左呢到幾種食物發現呢到調味都係偏甜,不過識落都係好好食,好似越南撈檬咁😆 隻米粉係好友嘅越南米粉,識落好順滑,吸汁能力都幾強!

食完咁多嘢其實已經好飽,但係仲係好想試埋佢個甜品🍫🍮所以我哋嗌咗兩個心太軟三個人share 😛

心太軟配朱古力雪糕

呢個又係另外一個大推!個純素心太軟蛋糕好軟熟,啲朱古力醬都會流心❤️ 重點係,個朱古力雪糕真係勁濃郁😍 撈埋側邊啲脆脆食真係好好味🥰 不過我略嫌上面啲忌廉太甜,不過鍾意食甜嘅朋友就話覺得啱啱好🤪

總結:4/5 ❤️❤️❤️❤️

餐廳嘅服務都好好,職員唔使我哋叫都自動幫我哋加水,而且勁有禮貌!🤗 嘢食唔使講,好想快啲再去試埋佢其他食物☺️☺️☺️
2023-08-21
  • 北京烤片