2020-07-28
灣仔新開嗰間上海嘢之前放工去咗食晚餐。二人行,叫左都幾多野食,叫左小籠包,清燉獅子頭, 嫩雞煨麵,同埋豆沙鍋餅。首先,想講下個嫩雞煨麵。 我覺得麵好出色, 佢嘅面質唔會過林,湯底清甜,有好多菜碎,雞肉都冇雪腥味。好推薦!😋😋😋跟住想講下佢個小籠包,小籠包皮薄餡靚, 唔似買返嚟嘅雪藏小籠包,有啲似喺台灣頂xx嘅小籠包。清燉獅子頭, 性價比高, 有好多小白菜伴碟,加多一個飯就已經係一個營養豐富嘅午餐!難得出街食飯,雖然已經好飽,但我地決定食埋個甜品😂😂😂 好彩有叫渣,好好食。佢個皮脆脆地,煎到金黃, 薄薄地,入面再包咗少少紅豆蓉,紅豆蓉唔會太甜,絕對係一個加分位!呢一款甜品比高力豆沙健康啲,因為佢冇咁甜。事頭婆仲同我哋講佢都好鍾意食呢一款甜品!有時自己會清到一碟!