2022-06-15
上星期去旺角睇戲,諗住快食個晚餐,竟然發現呢間甘有驚喜嘅小菜館😎👍🏻當日係閒日,未夠7:00,坐咗一陣已經慢慢滿人,想試嘅朋友如果過8:00最好打去book 位。我地兩個人,叫咗左2人餐,有一個煲,一個小菜,兩碗飯同飲品。跟餐嘅濃湯花膠雞煲,唔係講笑,個湯真係好濃好足料!雞同花膠都勁多,完全係無諗過會甘足料,個湯好好飲!雞都好入味,最後成個煲係連湯清晒😅呢個麻醬四季豆係跟餐以外,自己加嘅,如果你平時食開重口味果款四季豆就未必岩,佢係比較清淡,健康嘅口味☺️跟餐揀嘅東巴牛肉,好淋好味👍🏻個味道岩岩好,唔會係出面果D勁多醬料嘅感覺,直得一試。我地跟咗兩個飯,但因為其實都好夠飽,所以轉左個麵,湯底都不錯👍🏻臨味仲有糖水送,老闆話會定時轉糖水,今次係楊枝甘露😍出街食野,好少食到甘真材實料,又無味精嘅食物,仲要價錢合理👍🏻
臨味仲有糖水送,老闆話會定時轉糖水,今次係楊枝甘露😍