2025-01-30
啟德體育園的美景美食推薦‼️The Pantry Club..唔知你地黎過九龍城啟德呢個新發展區未呢❓我第一次黎就比呢個area 驚豔~驚嘆呢度規劃得好完善,綠化多🌿 休憩嘅地方又特別多,新mall、新大廈,仲有全新規劃既《啟德體育園》 設備好完善,得閒黎呢區行下真心心曠神怡~咁大型既發展項目,當然唔少得各類型嘅餐廳食肆進駐,The Pantry Club 亦選址呢度開設新分店,環境好明竟又舒服,對住啟德室外運動場吃飯,午後光線充沛,景色宜人心情都特別好❤️。餐廳分量十足,菜式吸引~實屬高質西餐之選💫,全日提供À la Carte🍽,推薦【Pork Rib Benedict Waffle】 3條煙燻豬仔骨啖啖肉,加上惹味燒烤醬,流心賓尼迪💛,再配上香酥脆窩夫,估唔到咸食都咁夾好滋味😍!甜品既【Banoffee Creme Brûlée Pancake】同樣深得我心,Puffy Soufflé🥞 鬆軟可口又輕盈,加上甜蜜的拖肥醬、雲呢拿吉士醬 & 脆焦糖 & 香蕉,整個甜品好甜蜜🥰,岩晒同朋友share 最開心!而肥妹仔既我,最鐘意creamy 又 thickly 既飲品 【Chov Ban
啟德體育園的美景美食推薦‼️The Pantry Club
而肥妹仔既我,最鐘意creamy 又 thickly 既飲品 【Chov Banana Milkshake】香濃又厚重帶有奶香就岩晒我!愈邪惡既野愈滋味。。你懂嗎🤗
🔸Iron Grilled Flank Steak $192
煎牛排配焗蔬菜、燒汁 & 香蒜青醬配薯條
Seared Flank Steak
🔸Pork Rib Benedict Waffle $159
煙燻豬仔骨配燒烤醬 賓尼迪、甘藍菜 & 荷蘭汁
🔸Banoffee Creme Brûlée Pancake $122
厚班戟、香蕉、拖肥醬、雲呢拿吉士醬 & 脆焦糖
Soufflé Ricotta Pancake, Toffee Sauce
🔸PB Chov Banana $75
朱古力香蕉花生醬奶昔
×××[The Pantry Club]×××
©九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館3 G樓M3-005號舖