2025-02-08
店鋪走高級omakase風燒肉,用日本A5和牛級🥩。全店只有六枱,店員接近一對一式serve每一枱,全程一邊食一邊講解🙌🏼。前菜有日本A5和牛刺身、極生牛肉佐帕瑪森起司。和牛刺身好靚嘅大理石花紋✨,入口即溶,食落十分之柔和滑膩。極生牛肉佐帕瑪森起司生牛肉配合魚子醬,加上刨製嘅帕瑪森起司,層次好豐富!首先會食到好綿滑帶陣陣嘅魚子香,兩者配合得好好🥹,唔會互搶風頭。然後底層係烘過微脆嘅蒜香麵包,一啖感受到唔同嘅口感😋。醬料corner有好多款色可以揀,亦都同其他燒肉店嘅有唔同🥣。比較少有特別,其中要特別提下明太子醬同黑松露醬。味道都係我喺咁多裡面最鍾意💞!燒肉方面全程都會有店員幫你燒🥳,當然你想試下嘅都可以提出!我就怕會燒得唔好,破壞原味,都係交番俾專業嘅~店員喺燒緊途中都會有簡單嘅介紹,燒完後都會教你應該搭配邊款醬汁去食先係最佳🔍~今次都試咗好多款唔同嘅牛部份。其中最想分享嘅係日本A5和牛牛小排同和牛夏多布里昂。和牛牛小排燒得啱啱好,鎖住咗啲肉汁,令到每一啖到咁juicy💦,牛小排食落可以食到好豐富濃郁嘅肉味,而口感係偏彈牙🥰,再夾配菜食可以中和到肉嘅油膩感。而和牛夏多布里昂咬落有嚼勁,
前菜有日本A5和牛刺身、極生牛肉佐帕瑪森起司。
和牛牛小排燒得啱啱好,鎖住咗啲肉汁,令到每一啖到咁juicy💦,牛小排食落可以食到好豐富濃郁嘅肉味,而口感係偏彈牙🥰,再夾配菜食可以中和到肉嘅油膩感。而和牛夏多布里昂咬落有嚼勁,油脂直接充滿整個口腔,啖啖都係滿滿嘅油香🫦。
嘢飲方面見到都有好多款油類可以揀,但我哋今之就揀咗香港製造嘅氣泡茶🥂:白桃氣泡伯爵茶🍑同柚子氣泡玄米茶。白桃氣泡伯爵茶係好清新而唔會過份甜嘅白桃味。而柚子氣泡玄米茶,首先係淡淡嘅柚子香,後韻係好濃郁嘅玄米茶香🍵。邊食燒肉邊飲係好好嘅配搭👍🏼。
甜品係豆乳味雪糕🍨,食完咁多熱辣辣嘅肉,完嚟作結真係好完美,最後仲會有杯暖暖嘅金萱茶🍵,解膩一流!