2022-06-06
============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉·• Experience Set x2 $2,488/each💸 $5,473.6 (10% charges)-好幸運一星期前whatsapp book咁啱有available slot🥹可以慶祝anniversay ✌🏽-係鄉下妹人生食過最貴嘅一餐 不過成個體驗﹑服務同埋食物種類 & quality 都好值得✨因為唔係成日食高級菜 所以以下係不專業食評🫢-一開頭未揀set已經會送3款魚子細小品 (雖然知道價錢係包埋哈哈)第一次食咁大啖魚子醬 好高級的味道😬🧡蜆肉個汁同牛肉他他都好惹味!-我哋揀咗貴啲嘅experience set心諗難得試米芝蓮一星 差幾百蚊要食最好的🤭總括嚟講有幾道菜都會覺得個汁會蓋過本身食材嘅鮮味但idea wise 所有菜式都好有心思 食材亦好新鮮🥬🥩🐟 連粒青豆都爽脆啲~-出式嘅部份係麵包﹑金木鯛﹑A4和牛!食完冷盤之後會有麵包環節🍞有3款麵包配infused咗唔同食材嘅牛油同埋千年橄欖樹提煉嘅橄欖油🫒牛油有海鹽﹑蘑菇﹑番茄味,橄欖油好香醇,配埋噂皮脆內軟嘅麵包好出色🥹 (我哋食咗咁多嘢仲添咗一盤麵包)-乳酪黃
============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉
💸 $5,473.6 (10% charges)
可以慶祝anniversay ✌🏽
因為唔係成日食高級菜 所以以下係不專業食評🫢
第一次食咁大啖魚子醬 好高級的味道😬🧡
蜆肉個汁同牛肉他他都好惹味!
我哋揀咗貴啲嘅experience set
心諗難得試米芝蓮一星 差幾百蚊要食最好的🤭
總括嚟講有幾道菜都會覺得個汁會蓋過本身食材嘅鮮味
出式嘅部份係麵包﹑金木鯛﹑A4和牛!
食完冷盤之後會有麵包環節🍞
乳酪黃酒金木鯛又係好出色~
個汁有黃酒香但冇平時黃酒果種濃烈感 仲帶點芝士乳酪嘅creamy味道同texture
配合本身唔係好重味但香口嘅金木鯛就好夾🥰
A4澳洲和火+釀咗好多配料嘅紅椒🌶️
個紅椒好有驚喜🤣
和牛個皮燒好脆好簿薄 配埋個南瓜醬汁同埋紅椒一齊食好有層次🧡
最後甜品環節都有3個session 你話點會唔worth the price🫣