2008-12-21
Kebab癮發作, 又出灣仔, 試另一間Kebab店先, 一星期內食兩次Kebab la, wahaha 這間的裝潢更有歐洲風情, 港人入到去即變minority.先來了土耳其薄餅, menu上的圖片是橢圓形的, 真正上枱已cut開成一片片了, 口感比較"煙un", 餡料似肉醬, 茄味什濃, 洋蔥亦什多, 最好係那3枝醬, mayonnaise, spicy and mint sauce都任用唔嬲, 乎合哂我醬王的需要, pizza真係好一般, 用料亦唔深刻, 隨時衰過pizza hut.另一個kebab叫了鱈魚, 係歐洲都未試過, 原本脆的鱈魚包在Kebab內後果係.......淋哂, 所以此配搭係錯的!!!!! Kebab皮比Ebeenzer更似歐洲一點, 有烘過的餘温, 但唔脆, 煙煙un un gum la.由於係一個星期內試兩間, 故高下立見, 整體而言Ebeenzer贏成條街, 不單裝修tready, 味道更勝歐洲呢~~~~ 我估Istanbul係歐洲都只會係好少客的巷仔店ja!!!!!