2008-07-26 6 瀏覽
尋日晏晝因有個人事務, 所以就必須去銅鑼灣, 做完私事就順便喺呢頭搵下野食, 行到呢頭見到呢間食店, 於是盲中中咁又去, 到左今日上黎睇下先知劣評如潮, 係咪真係咁得人驚呀?入到去地方唔算大, 師傅自己求其搵個位坐底, 跟住即刻睇下有咩好食; 最後師傅要左個小鍋米線, 而要左三樣餸, 炸醬, 醬爆沙魚丸同埋五香肉丁, 再要個麻中辣, 另加多杯凍檸茶!等左唔使好耐小鍋米線就有得食, 師傅第一時間就試下個湯底, 湯底幾辣而且都幾麻, 唔錯喎; 再試下炸醬, 炸醬份量幾多, 空口食都幾鬼咸, 味道一般; 醬爆沙魚丸得兩粒, 咬口好腍唔爽口, 加上咬開一刻都唔覺佢爆, 有d搵笨; 而五香肉丁就勁韌, 都唔明點解罐頭貨都可以咁差; 米線咬口都幾煙韌, 口感都幾好, 可以啦; 而凍檸茶就幾大杯, 味道就普普通通, 可以啦!總括黎講米線質素普普通通, 環境就一般, 但最衰係冷氣唔夠, 服務都係一般, 價錢就偏貴喇, 廿蚊碗小鍋米線, 五蚊一個餸, 加多杯凍飲又五蚊, 埋單四兜野, 以一碗米線黎講就幾貴, 唔算抵食; 師傅覺得呢間食店又唔係咁差, 但咁嘅價錢又有點兒搵笨, 食過今次之後師傅明白點解咁多

總括黎講米線質素普普通通, 環境就一般, 但最衰係冷氣唔夠, 服務都係一般, 價錢就偏貴喇, 廿蚊碗小鍋米線, 五蚊一個餸, 加多杯凍飲又五蚊, 埋單四兜野, 以一碗米線黎講就幾貴, 唔算抵食; 師傅覺得呢間食店又唔係咁差, 但咁嘅價錢又有點兒搵笨, 食過今次之後師傅明白點解咁多人比喊臉, 皆因一定唔會再黎, 再加上呢碗高價米線貴夾唔抵, 所以一次就夠, 喊臉真係要比!
餐牌
賑單