2024-04-23
麻辣什錦牛肉鍋(小辣)哩個小鍋好好,咩都有 D:娃娃菜、牛肉片、水餃、蜆、花技丸、菇、技竹、鴨血、大腸、青豆角,其中最難忘係米血糕,好特別,好好食,出面未食過,另外仲可以配 方便麵 / 薯粉 / 粉絲 / 飯,我地揀左薯粉,快熟又入味,正!🥰古早花雕雞卷配手工麵好入味既花雕雞,酒味適中,雞件軟滑,手工麵彈牙有口感,好食!☺️麻辣鴨血好鐘意佢個辣度岩岩好,欣賞佢上枱時係熱辣辣,必食之選!😍古早起司芋泥肉鬆餅蛋餅皮夠薄+少少脆身,好欣賞哩個口感,真係估唔到可以係香港食到哩種台灣既口味,有驚喜,入面包住芋泥、芝士、肉鬆,好好味,好味到要 encore 食多一碟。😋古早仙草三色芋圓甜度適中,唔會好甜,讚!芋頭圓、番薯圓、紫薯圓都係煙煙韌韌,配仙草,整個組合都係恰到好處。(芋香)珍珠奶茶(少甜)彈牙的珍珠, 香濃芋香味, 唔算好甜紅棗桂圓荼紅棗夠多,除左桂圓之外,仲有杞子同花,飲落好暖心。❤️期待下次再去。
古早花雕雞卷配手工麵
麻辣鴨血
好鐘意佢個辣度岩岩好,欣賞佢上枱時係熱辣辣,必食之選!😍
古早起司芋泥肉鬆餅
古早仙草三色芋圓
(芋香)珍珠奶茶(少甜)
彈牙的珍珠, 香濃芋香味, 唔算好甜
紅棗桂圓荼
紅棗夠多,除左桂圓之外,仲有杞子同花,飲落好暖心。❤️
期待下次再去。