2019-12-02 110 瀏覽
呢晚同朋友係平日放工嚟食,唔算好多人,唔使等位。餐牌所見其實真係有好多選擇,可以嚟多幾次食唔同野!! 朋友之前食過,話蝦多士都幾好食,今次我哋就點咗: 蝦多士、磚頭軟殼蟹飯、黑汁魷魚鬚、蠔油時菜(菜芯)、紅豆冰粒粒奶茶同狂牛。蝦多士: 原來同普通蝦多士唔同,唔會好煎炸,好大件,但兩個人食5件有啲啲多,如果有三件版就好喇磚頭軟殼蟹飯: 好有創意同特色,足料,仲浮誇哋大件! 齋睇相都feel到個氣勢? 黑汁魷魚鬚: 唔係好大條,同樣地分量多,比預期好食,好爽口 菜芯: 蠔油另上 very nice~ 夠新鮮紅豆冰粒粒奶茶: 另一有創意之作! 啲紅豆整成一粒粒冰,加入奶茶口味好match,唔會過甜,仲好飲過椰汁紅豆冰!狂牛: 有爆炸糖,好得意XD 又有雪糕,當埋食甜品~想食港式食物,以前一向主要都係幫襯d茶記,但環境通常都好一般。羅麥記呢間sell港式食物ge 餐廳,環境同食物質素都比較高,有d突破同創新,價格定位亦合理。唯一係覺得食物ge選擇同量多咗啲,適合多啲人去食!

黑汁魷魚鬚: 唔係好大條,同樣地分量多,比預期好食,好爽口
菜芯: 蠔油另上 very nice~ 夠新鮮

狂牛: 有爆炸糖,好得意XD 又有雪糕,當埋食甜品~