2023-02-10 1895 瀏覽
「漢發麵家」首間分店坐落於灣仔告士打道,交通唔算方便,由會展地鐵站行過去都要大約8分鐘。我去嗰日雖然仲未正式開張,但都吸引咗唔少人去用餐。當日去嘅時間係大約下午四點,好多食物都售罄了,多士類尤其誇張,只剩下奶油多士 (即係話我冇食到佢哋嘅名物西多士囉)。其他食物嘅情況都差唔多,炸豬扒、炸雞脾、炸鯪魚球都同我無緣份喇。棄用店員手寫單嘅模式,要點餐嘅話只需要掃一掃枱上QR code就得。落單後上餐速度都算快而且冇漏單,店員服務態度亦都很好,以一間試業中嘅餐廳嚟講運作尚算唔錯。▫️奶油多士(HKD16) - 原來係可以多奶油,落單時選多奶油就得。▫️炒牛撈公仔麵 (HKD69) - 老闆娘推介我哋食呢個公仔麵就即管試吓。味道係唔錯,最正嘅係有一大堆蔥絲鋪喺公仔麵上面。不過以一間茶記嚟講定價會唔會高咗啲😆▫️炸雲吞 (HKD45) 配芥末醬 - 雲吞皮咬落卜卜脆,令人不自覺地食完一粒又一粒😆 平時食炸雲吞多數會點糖醋汁食,炸雲吞配芥末醬呢個組合又幾新鮮喎。▫️炸魚皮 (HKD28)⭐️逢星期日休息

▫️炸魚皮 (HKD28)

⭐️逢星期日休息
2023-02-04