今日出咗油麻地拎嘢,拎完之後就餓餓哋就搵嘢食啦😌 跟住就比哩間食台灣嘢嘅鋪頭吸引咗😍因為佢門口有個好Chill嘅露台設計嘅位置,入面仲有花花牆同大月亮🌙真係好啱我哩啲咁鐘意打卡嘅女生😂咁就抆咁男朋友入去食啦😙🍜紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯)牛好淋好香好入味🤤湯底濃郁,麵嘅份量都好多🙌🏻🥪芋泥肉鬆吐司超級勁大份😍爆哂餡咁睇到都流口水🤤每咬一啖都係滿滿嘅芋泥同肉鬆💓 勁好味😋 芋泥控必點🔥 🐔 鹽酥雞粒經典台灣街頭小食🔥 酥脆可口,雞肉肉嫩又多汁🤤 配埋九層塔,五香粉嘅香料,真係越食越滋味,食到停唔到口啊🤭🐤麻辣鴨血鴨血好結實咬口🤤 坊間嘅鴨血只有麻,好少仍然保存到辣味,哩間小店無論麻定辣都好突出,原來小店加咗坊間小見嘅「青山椒」,佢外表好肉一隻蟲㗎😂開頭真以為係蟲,廚師仲專登出嚟同我哋解釋🤭🥤芝士奶蓋紫薯鮮奶成杯都係滿滿紫薯,香滑順口🥤藍柑梳打藍色好靚好打卡able,飲落清爽

🍜紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯)
牛好淋好香好入味🤤湯底濃郁,麵嘅份量都好多🙌🏻

🥪芋泥肉鬆吐司

🐔 鹽酥雞粒

🐤麻辣鴨血

🥤芝士奶蓋紫薯鮮奶
成杯都係滿滿紫薯,香滑順口

🥤藍柑梳打
藍色好靚好打卡able,飲落清爽