2024-08-06
2050 瀏覽
泰國嘢我一年365日都想食,如果搵到一間可以打埋卡影相嘅就岩哂💛今日想分享一間我去過唔止一次嘅靚靚打卡泰國餐廳- Morokok🍽️餐廳主打摩洛哥裝修風格,一入去就係一條白色長廊好啱影相👍🏻食物主打泰國菜,融合西餐美食特色,令人置身喺好chill嘅環境,享受泰國美食☀️🌻我地兩個人嗌咗3樣野食:✨雙色芒果糯米飯✨糯米飯擺盤精緻,顏色搭配得宜,睇得出有心思設計過💛芒果味道新鮮,糯米飯軟硬適中,份量比預期多,食完已經飽咗一半😜✨泰式沙嗲串燒6串✨串燒嘅雞、豬肉好大嚿,平時好怕食到乾爭爭嘅串燒,呢個睇相已經知道係偏Juicy厚肉👍🏻值得一讚!✨泰式小食拼盤✨拼盤有雞翼、炸蝦餅、白雲鳳爪、豬頸肉,個人最欣賞炸蝦餅,夠熱同埋唔厚粉啖啖肉😍😍😍配埋隔離個醬汁一流啊!但白雲鳳爪味道可以再濃啲,有待改善總括嚟講,呢間餐廳又食得又睇得😍😍唯一不足之處就係枱同枱之間距離有啲近,所以聽到晒隔籬枱講嘢,有啲嘈🙈希望可以改善就更好👍🏻
我地兩個人嗌咗3樣野食:
✨雙色芒果糯米飯✨