2021-06-25
🔅馬姐重慶麻辣燙(老字號)呢間食過2-3次到,每次都係食米線多,因為個重點唔係佢d配料,係佢湯底出色,紅薯粉同米線岩岩好索哂佢湯汁‼️🏆麻辣湯底 + 蒜味重💂🏻♂️胡迪警長就唔食得辣嘅 所以就叫BB辣!聞落去就重辣味,但食落去唔辣嘅,相反就蒜味重D。如果唔食得辣/只可以食三哥十少辣嘅人呢,可以叫BB辣🤩🚩自選5款配料麻辣燙 肥牛+午餐肉+牛柏葉+芝士腸+豆腐串+紅薯粉=$63🏁成碗野正常分揮咁另一碗我就試咗新麵底🏴☠️肥牛+午餐肉+牛柏葉+茶葉蛋+龍蝦丸+刀削麵=$68🏳️刀削麵偏硬兼完全索唔到個湯❌下次都係叫番米線/紅薯粉穩陣麻辣燙嚟講算係唔錯🍲不過就建議揀番米線同紅薯粉‼️咁如果想去堂食嘅人就要留意啦,因為佢座位就較逼既,咁疫情期間呢我都係叫外賣多😎咁佢每個配料都略略要加($3-$10)嘅,咁要睇番你叫咩配料。咁價錢我就覺得中規中矩既🤩算係平民街坊價🙂
🏆麻辣湯底 + 蒜味重
🚩自選5款配料麻辣燙