2019-07-21 69 瀏覽
想試呢間野好耐好耐 今次好朋友生日 終於都有藉口去試啦 🤤🤤 我地都叫左個 6 shades of flavour ($890 + 10% service charge)首先侍應會比一袋包我地 🥰 d包全部都熱辣辣 好好味 尤其係d 🥐!! 平時都唔係好好牛角包 但呢個食落唔油 仲好flaky ☺️☺️Pan- seared Hokkaido scallop 帶子七成熟,好香!可以點青豆醬 同 芥末忌廉醬一齊食, 伴碟仲有個醃製既蟹 好迷你好得意 😂 一開始以為唔食得 但侍應同我地講係食得既😳 好似食緊乾果咁 好得意!帶子殼個底有d開心果脆脆 我連d脆都清埋 😂Surprise dish 第一道surprise dish來啦!係蟹肉千層 下面有d egg mayonnaise 上面有水蜜桃 法國黑魚子 而側邊係 mango 同 raspberry sauce! 蟹肉好鮮甜, 好match d fruity geh sauce ☺️☺️ Lobster tail龍蝦 伴有三椒汁同千島醬 頂頂既泡泡係用菠菜做既份子料理! 個龍蝦好鮮甜呀🤤🤤 配少少有d spicy既sauce 好特別既味道😳Sur

Pan- seared Hokkaido scallop

Surprise dish

Lobster tail

Surprise fish
第二道surprise dish 饑煮鮑魚! 侍應會係我地面前燒個鮑魚!有口福又有眼福 👻 配以慢煮既關東煮 d蘿白好入味呀😭😭😭

Japanese cod fish
一直都好中意食cod fish 呢個真係整得好滑呀☺️☺️ 仲有切碎既蕃茄同red onion 配埋 saffron sauce 雖然已經好飽但都一啖一啖就食哂 😂

Kagoshima (+$280)
朋友叫左Kagoshima - 話既然都比咁貴 唔爭在比多$280轉自己想食既野😂 個牛煎得好好 生得來又唔會有血水 仲有truffle sauce 伴牛排呢!!☺️☺️

Coconut sweet
咁快就到甜品了😭 主打用朱古力殼包住椰子mousse, 仲有d blueberry, 白朱古力椰子crunch, 同椰子蛋糕 中意食椰子既真係唔可以錯過呢個甜品呀!!

Mignardises
Chocolate mousse cake 同 fruits tart in a jar 做 wrap up 好飽好飽好滿足呀 ☺️☺️