2023-05-09
我去咗花樂食日本菜式,真係覺得味道一流!特別係佢哋嘅松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯同日本燒牛肉石鍋飯,令我回味無窮。話說返番松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯,先話佢嘅份量真係夠食,啲松葉蟹肉鮮甜彈牙,海膽滑溜入口,再加上燒石鍋煮出嚟嘅米飯,入口香脆有嚼勁,真係一碗飯食得好滿足!不過如果你鐘意牛肉啲話,咁日本燒牛肉石鍋飯一定會係你嘅首選。啲牛肉切得薄薄嘅,煮熟之後入口即溶,加上啲配料同埋特製醬汁,味道更加豐富多樣。而且石鍋飯嘅特點就係煮出來嘅米飯底部會變得微微焦香,真係一碗飯食得太過癮!最後,要提一提壽司啦。話說呢間店嘅壽司選材新鮮,做工精細,每一口都帶有啲微妙嘅風味同口感。啲米飯軟糯,加上啲生魚片滑嫩,真係一款美味又健康嘅小食。總括而言,呢間花樂嘅松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯同日本燒牛肉石鍋飯真係必食之選!