2023-06-30
今日我同大家介紹一間超有氣氛、食物高質嘅餐廳!如果有週年紀念、生日dinner都可以考慮位於中環鬧市嘅Pazzi 🇮🇹全新行政總廚 Ken Kwok 曾任多間米芝蓮餐廳,用新鮮日本食材製作意大利美食😋每款菜式都有獨特成分配搭唔同嘅調味料。如果想飲返兩杯佢哋有wine pairing㗎!✨A5 Wagyu & Botan- Ebi Roll(Uni, Lobster Jelly, Pumpkin Purée)薄切A5和牛卷配上鮮甜嘅海膽,卷住日本水菜,再加上鮮紅蝦蓉同龍蝦汁,好特別嘅配搭!✨Scallop & Wagyu Tongue +$138(Jerusalem Artichoke Espuma)呢個係Pazzi嘅特色菜!扇貝同和牛牛舌搭配朝鮮薊泡沫。再配炸artichoke skin,好多層次嘅口感😋✨Daily Catch今日有我好鍾意嘅火炙油甘魚🐟有芹菜同紫白蘿蔔片,配上酸酸嘅蕃茄湯凍湯清新口感,淺粉紅配綠色,顏色配搭好靚!💚🩷✨Signature Abalone Pasta南非六頭鮑魚配手製闊條麵,再用龍蝦同鮑魚熬製嘅汁,再加上櫻花蝦做點綴,精緻又好味😋✨Kyouto Him
✨A5 Wagyu & Botan- Ebi Roll
✨Scallop & Wagyu Tongue +$138
(Jerusalem Artichoke Espuma)
✨Daily Catch
✨Signature Abalone Pasta
✨Kyouto Himeushi A4 Wagyu Steak +$288
肉質好柔軟,配上柚子醬同開心果purée同果碎,清甜可口!
✨White Peach Yogurt Ice cream
白桃沙冰加上糖漿浸梨,再有plain yogurt配葉子餅乾。真係好好味!食到咁飽都食得晒!🍑
食完飯想喺Mona Bar飲吓嘢都好有feel㗎!記得book枱先啊!我哋星期一去都full晒😉