星期三晚去,叫咗個豐盛二人套餐,其中羊架喺399元,埋單後發現收咗409, 收多咗10蚊.同侍應生講話唔啱數,跟住佢check咗一輪就同另一位侍應講話假期之後冇改返減10蚊呀!(因為佢星期六日會收多10蚊),我估計應該係忘記改返電腦,引致收多咗錢!但成程係冇同我解釋,點解會收多10元!唔好意思都冇一句!跟住就叫另一位侍應畀返10蚊我。我話唔係10蚊喎,因為有加一,所以應該係11蚊!於是又黑起塊面同畀錢我嗰位侍應講:"畀返11蚊佢啦!" 嘩!阿姐,家陣我欠你嘅咩??我攞返錢之後同朋友講,乜佢哋收多人錢,完全唔使同個客解釋點解嘅咩?阿姐聽到,才好勉為其難咁講話“唔好意思"! 咁嘅服務態度,想我返嚟再幫襯都幾難囉!講返食物先,套餐包咗頭盤,兩個main,一個飯或意粉,飲品,甜品,湯. 份量好足夠,先講個蘑菇湯,少少淡唔係太濃味。頭盤係蜜瓜火腿,好食嘅。但係蜜瓜冇整走啲核,細節唔夠囉。再嚟羊架三件,我叫medium 有水準嘅,切開冇流血,亦都幾好食。之後黎個意大利飯,份量比一般大。味道唔錯,好味,呢個要讚!再嚟西班牙黑毛豬,面頭煎得好脆,都係水準之上,都係要讚。但係兩碟main嘅配菜都係凍

之後黎個意大利飯,份量比一般大。味道唔錯,好味,呢個要讚!再嚟西班牙黑毛豬,面頭煎得好脆,都係水準之上,都係要讚。但係兩碟main嘅配菜都係凍嘅!! 呢啲細節嘢真係要改善下囉, 冇理由拎啲嘢出嚟,畀人食係凍㗎嘛, 估計啲配菜應該係預先整好咗,擺咗好耐,然後夾上去嗰碟出餐就算數!咁樣做高級西餐係唔得嘅!
加咗15蚊要杯朱古力沙冰,呢個又係唔得!雖然好似下面有一位師兄講,打到真係冇冰粒,好綿,但係唔多夠味囉,好淡下。甜品要咗雪糕,雪糕要加8蚊,但只係好一般嘅嘢,唔多抵食囉.
總括嚟講,食物係ok嘅,(抱歉啲相,都係食食下先記得影)。裝修都係好過茶餐廳,叫做高級少少。但係侍應表現認真麻麻!極度需要改善,否則只會趕客。
蘑菇湯

2024-07-31
  • 羊架,西班牙黑毛豬