2022-12-05 1886 瀏覽
🧣呢幾日天氣開始凍凍地🧤兩個人唔知食乜好😛最好就係一齊去打個邊爐🔥🔥呢間火鍋店嘅店主對打邊爐嘅食材好講究😋所以材料唔止新鮮🦞🥬💯而且仲有自家嘅一啲好特別嘅食材✅唔錯👍🥒餐前小食 $40 🌈佢哋今日嘅餐前小食係酸辣拍青瓜🥒青瓜醃得好入味😍好醒胃👍🇹🇭泰式無骨鳳爪 $78🌈無骨嘅鳳爪啖啖肉🤗酸酸辣辣再加埋泰式嘅醬汁❤️正呀喂👍🔥胡爐醉八鮮鍋 $398🌈嘩呢個真係不得之了呀🥳呢個胡爐醉八鮮鍋裡面就係🈶️8⃣️款新鮮嘅海鮮🦞🈶️青口、龍蝦、鮑魚、魷魚、蜆、東風螺、花膠、魚翅😋上枱想時候❤店員首先會係炒一炒呢個八鮮鍋🔥然後再贊酒🔥聽店員講啲酒裡面仲有「二鍋頭」添🤗唔怪之得炒嘅時候酒味咁香啦🔥炒起上嚟個火焰仲好勁架🤩店員最後會倒入龍蝦湯再煲滾我哋就食得嚕👍大家記住首先要飲咗個湯先呀❤因為龍蝦湯勁鮮甜濃郁好正架😋我地差不多每人飲咗2碗🤣再食埋海鮮同龍蝦🦞贊咗酒海鮮特別好味😋龍蝦肉勁彈牙呀🤤一定要試吓喔🥳🥳🐂極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388🌈我哋兩個都好鍾意食牛🐃呢個本地騸牯牛頸脊唔止油脂均勻❤色澤亮麗🐂肉味仲有夠曬香濃有多肉汁😋厚薄適中🔪呢啲牛絕對都唔細份❤但係因為我哋鍾意食牛🐃所以我哋兩個人好輕鬆就食完

🥒餐前小食 $40

🌈佢哋今日嘅餐前小食係酸辣拍青瓜🥒青瓜醃得好入味😍好醒胃👍

🇹🇭泰式無骨鳳爪 $78

🌈無骨嘅鳳爪啖啖肉🤗酸酸辣辣再加埋泰式嘅醬汁❤️正呀喂👍

🔥胡爐醉八鮮鍋 $398

🐂極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388

🌈我哋兩個都好鍾意食牛🐃呢個本地騸牯牛頸脊唔止油脂均勻❤色澤亮麗🐂肉味仲有夠曬香濃有多肉汁😋厚薄適中🔪呢啲牛絕對都唔細份❤但係因為我哋鍾意食牛🐃所以我哋兩個人好輕鬆就食完一碟嚕🥳如果你哋都係鍾意食牛🐮兩個人叫一個中size✅再食埋其他嘢就啱啱好喇🥳🥳

🥟餃子拼盤 $128

🌈着咗餃子都好飽滿😋而且仲係即日即包添👍肉餡新鮮✅餃子係打邊爐必選嘅其中一個項目🔥秒殺⏰💯

🥬蔬菜拼盤 (小) $63

🌈食咗咁多靚肉、靚海鮮🦞我哋梗係要食返啲蔬菜平衡返啦🤗蔬菜新鮮🥬而且賣相排得好整齊、超精緻呢🥳🥳

🔥紫菜炸響鈴 $88

🌈響鈴係我哋打邊爐至愛之一🔥但係佢呢個炸紫菜響鈴我哋都係第一次食😋通常喺出邊嗰啲都係冰鮮嘅響鈴🧊好少見到有呢個咁新鮮嘅紫菜炸響鈴❤️呢度嘅響鈴全部都係即叫即炸🔥所以先可以🈶️新鮮爽脆嘅口感🤗正👍👍👍
  • 胡爐醉八鮮鍋