2020-05-19 77 瀏覽
西營盤高街附近一直都好多唔同小店,咩款式都有,有時行過都想食下。今晚返到屋企唔想煮同老婆行下高街睇下合眼緣又試下。7:00去到高街已好多人搵食,我地行下行下就見到間賣咖喱,睇下門口menu二人餐都幾吸引比待應講兩講就入左去。一坐低叫未叫餐就比左個例牌脆片,不過呢間同時會有三個sauce除左平時青色果種仲有一甜一辣醬。之後當然叫左個二人餐一黎就上左飲品先,我次次去每間都會點Mango Lassi ,今次呢間糖漿味比較重老婆就點杯啤,我飲左啖就覺得味道似青島偏濃點點跟住小食就黎左咖喱角同雞件,雞件正正常,估唔到比較好食咖喱角,料料濕潤同都幾多,反而雞少少乾。同一時間都比埋蕃茄湯,少少酸酸辣辣(老婆就覺得有落左辣椒仔果種辣)最後上主菜,我地menu二揀一揀左牛油雞同咖喱豆+全Naan. Naan係傳統款乾身,都係好好食牛油雞咖喱甜甜地咖喱豆係稀汁款,由於我地以前未叫過想試,點知都真係一般般,純口味問題食落唔錯。今次呢餐加左支啤,埋單齊頭$350,食到飽飽。晚晚都算豐富開心

除左平時青色果種仲有一甜一辣醬。之後當然叫左個二人餐

老婆就點杯啤,我飲左啖就覺得味道似青島偏濃點點

同一時間都比埋蕃茄湯,少少酸酸辣辣
(老婆就覺得有落左辣椒仔果種辣

牛油雞咖喱甜甜地