行#荃灣廣場 見佢新開左間一人邊爐,價錢又唔貴就入去試下。有差唔多十款套餐揀,我哋兩個人就叫左個雞肉套餐同有牛肩小排&海鮮拼盆嘅老饕套餐。每個餐都跟一杯野飲,蔬菜配料拼盆同任食岀面嘅熟食,麵同芋圓冰粉。湯底方面,我哋今次各要左個豬肚雞湯同麻辣鴨血湯。佢每個湯都會拼埋個菌菇湯。先講個肚豬雞,入面有好多豬肚同少許胡椒味,落埋個刀削麵食好夾。個麻辣湯夠哂麻,但就偏油。重點好好食嘅係個菌菇湯。勁濃菇味,@bili_blu 就咁飲左幾碗😂配料方面,個海鮮拼盆最有驚喜。沙白肥美冇沙。鯛魚厚切又新鮮。隻帶子又大大粒同鮮甜!個配料拼盆入面啲蔬菜洗得好乾淨(岀面好多都冇洗或者仲有泥痴住),入面個福袋都好特別,係魚肉加章魚!飲品就揀左佢話係皇牌嘅大紅袍珍珠奶茶!係好飲嘅!甜品我哋每人都食左幾碗手工芋圓冰粉🤣🤣 啲芋頭真係好好食,加上黑糖漿,花生碎,葡萄乾,冰粉 ,芋泥,紅豆同碎冰,一碗岀面食五十幾蚊嘅冰粉就完成了!#荃灣美食 #呷哺呷哺 #呷哺 #一人火鍋 #一人飯堂 #荃灣 #荃灣火鍋 #荃灣好去處 #hotpot #荃灣探店 #香港探店 #香港美食 #香港火鍋 #hongkong #hkfood #h

#荃灣美食 #呷哺呷哺 #呷哺 #一人火鍋 #一人飯堂 #荃灣 #荃灣火鍋 #荃灣好去處 #hotpot #荃灣探店 #香港探店 #香港美食 #香港火鍋 #hongkong #hkfood #hkfoodie #foodie #hk #tsuenwan