2023-12-23
今日同朋友去咗呢一間中環新開嘅西餐食下午,餐廳嘅位置非常容易搵都係喺中環地鐵站行上去大概唔需要5分鐘!地點非常就腳適合一種家庭聚會或者朋友gathering! 我哋星期四去食冇預約,但係好彩都有位,餐廳佢午餐時間都好多人!如果係嘅話大家記得早啲去!⭐️salad: 沙律嘅調味同埋份量都非常好,餐廳加咗水蜜桃乾,配搭上非常有層次,而且沙律亦都非常新鮮,再加埋佢本身特製嘅醬汁,我同朋友都非常鍾意,都覺得好開胃!⭐️onion soup: 洋蔥湯熱辣辣,亦都有非常香嘅洋蔥味,本身都唔係一個好鍾意飲洋蔥湯嘅粉絲,但呢一個湯另外有喜出望外嘅感覺,真係唔錯,成個口感同埋配搭,我哋都覺得做得幾好,個湯都唔會太鹹!⭐️tomato riqatoni with chicken breast, 餐廳係用咗龍蝦湯嘅汁去整呢一個意粉,意粉非常好食,再加埋慢煮嘅雞胸肉,有一個非常高級嘅感覺,而且餐廳再喺個面度加咗芝士,整個配搭上亦都非常夾,份量亦都正常,都適合男士進餐!最後食埋個雪糕,非常滿足!下次會再返嚟試吓呢一間餐廳嘅青口!店員亦都非常有禮貌!