2024-09-22 0 瀏覽
同朋友係銅鑼灣時代廣場對面行完英皇EGG就去醫肚啦!去咗後面登龍街既「串燒王」 ,雖然舖位細細,大約坐到20人,但坐低都唔會覺得空間感窄,可能係因為張凳夠大,而且都坐得舒服。飲品:竹蔗茅根食物:豬頸肉、肥牛金菇卷、雞皮、雞全翼、韭菜、秋葵、芝士原條茄子、蒜蓉雜菇、饅頭片、錫紙花甲粉、鐵板炒魷魚鬚。我哋叫咗唔辣,各樣串燒嘅調味都係同一個味道「孜然粉」,但係我哋都食得津津有味,因為食材用料不錯。芝士茄子是第一次食呢種食法,芝士係拉絲嘅,茄子夠熟唔夠淋,下次都係食返蒜蓉味啦。錫紙花甲粉係好辣嘅,不過都食到。雞皮好脆香口。雞全翼都好大隻,幾抵食。鐵板炒魷魚雖然唔係鐵板上,不過唔影響我品嘗佢嘅味道,甜甜地既醬汁,忍唔住食完又食。

飲品:
竹蔗茅根