朋友說天氣凍,問我打唔打邊鑪。咁而家餐廳禁令下唔可以約夜晚啦,如果日間食,我第一時間都係諗到火鍋專門店,一個半鐘一份肉,其餘任食o個d,點知我friend 話去一間冰室食……下﹖乜o個d 午市唔係得快餐、碟頭飯、粉麵咁o架咋咩﹖都好少見去茶餐廳食lunch 跟住隔離個人打緊邊鑪……呢間餐廳o既雞煲,真係午市就有得食,跟住可以再追加火鍋配料。花旗蔘益氣生津,冬天用o黎進補簡直一流,所以揀o左花旗蔘醉雞煲($188/半隻,無加一)。碟雞好大份,先聲奪人,我同個friend 一致認同抵食!你會見到佢好新鮮,浸淫o係d 酒裡面,聞落好香~個湯底亦一d 都唔失禮,有住濃郁花旗蔘同各種藥材o既氣息,好似有杞子呀、紅棗、淮山等等滿滿o既一鍋,味道甘甜,同個雞超夾。私心地,o係佢滾起未食第一round 之前我已滭o左一細碗自己飲……另外我地寫o左一客烏冬($22/2 個),有人蔘雞湯做底,感覺高級!打邊鑪又點可以唔食丸呢﹖叫碟四寶丸($38),每樣都有少少最免除煩惱。可能某一樣咁o岩缺貨,而家只有3 款,但當然會搭番足粒數俾你。仲嗌o左份鮮魷($55),特別想一提佢打邊鑪隻醬,個formula 好惹味
食物

花旗蔘醉雞煲 ($188/半隻)

花旗蔘醉雞煲
烏冬 ($22/2 個)

打邊鑪又點可以唔食丸呢﹖叫碟四寶丸($38),每樣都有少少最免除煩惱。可能某一樣咁o岩缺貨,而家只有3 款,但當然會搭番足粒數俾你。仲嗌o左份鮮魷($55),特別想一提佢打邊鑪隻醬,個formula 好惹味,可能XO 醬加蒜再加d 乜o野,點海鮮呢d 較為淡口o既o野真係excellent!
四寶丸 ($38)
鮮魷 ($55)
打邊鑪醬

今餐算係幾有驚喜,食完個人又暖笠笠~
鮮魷
食物
花旗蔘醉雞煲 ($188/半隻)
花旗蔘醉雞煲
四寶丸 ($38)
鮮魷 ($55)
打邊鑪醬