2019-01-25
一般任食火鍋既概念都係重量唔重質,但福龍門就約依個理念打破,絕對稱得上重質重量既雞煲火鍋一行六人去食,首先會有一鍋雞煲俾你先食。雞肉嫩滑,分量足夠六人食,配菜洋蔥,蔥頭都好入味。如果唔夠食,店鋪可以再添加雞件👍🏻食到雞煲咁上下,餐廳就問你揀另一個湯底(有7款選擇)用黎打邊爐,我地今次就揀左藥膳雞湯藥膳雞湯上場,湯底有濃濃的藥材味,再附上一碟雞件,真係食雞都飽飽喇。上完湯底,餐廳就會陸陸續續咁上一系列火鍋食材,包括隨機六款海鮮(鮑魚,刀貝,花甲,蝦,黃金貝,蜆.....)、花膠、白鱔片、龍躉魚,牛小排、羊肉片、蝦丸、韮菜餃、時蔬,仲有即炸響鈴,絕對熱辣辣,新鮮出爐。海鮮款款都新鮮,食落無腥味,響鈴係一定要番食又番食!其他食材可以隨意番添!除左火鍋材料,餐廳仲提供意大利雪糕,每晚提供4-5款口味,任均選擇講左咁多野食,每人都只係$228 加一食材新鮮,絕對超值
海鮮款款都新鮮,食落無腥味,響鈴係一定要番食又番食!
其他食材可以隨意番添!
講左咁多野食,每人都只係$228 加一
食材新鮮,絕對超值